Lluita cos a cos vs. lluita ment a ment

lluita

En els dos casos, la lluita cos a cos i la lluita ment a ment es fa servir l’estratègia. Segons els recursos que tenim a mà en aquell moment optarem per;

  • Lluita ment a ment
  • Lluita cos a cos
  • Lluita cos a ment.

O

  • Lluita ment a cos.

 Però aquí hi ha una trampa. En els quatre casos la paraula comuna es lluita i no es diu estratègia. Si el que es vol és sortir-se dels problemes, farem servir una estratègia o l’altre. En cada cas faríem servir una tècnica o altra. Però també hi ha les persones que no fan servir cap estratègia i van fent i improvisant. Uns juguen un joc i altres un altre. Uns no juguen i s’ho prenen tot de debò i d’altres van jugant com nens. La varietat de formes de fer coses fa que sigui difícil posar les coses en comú.

Lluita ment a ment

L’estratègia de cada ment de les persones envers els altres, l’estratègia del grup, l’estratègia del sistema i l’estratègia d’un mateix cap a si mateix, creen ànimes que les identifiquen. Quina és la forma de la ment, la veurem cada u de nosaltres diferent i com es pot arribar a construir alguna cosa, també. Hi ha ments destructives. Per contra, que per crear de nou destrueixen abans que s’acabi el seu cicle. La competició de ments s’hauria de canviar. Segons la teoria de jocs, la millor opció és la col·laboració.

Lluita cos a cos

La lluita física de dues persones avui dia està mal vista. Té una classificació de violència. L’estratègia que s’utilitza per lluitar cos a cos és estudiada per militars per fer la guerra, en les arts marcials per construir el caràcter i l’esport de competició per arribar a ser el primer. Potser l’origen de la lluita cos a cos era per aconseguir el menjar que l’altre li pren, per no trobar una forma de preservar el seu honor o per aconseguir la parella per la procreació de mascles rivals. La lluita cos a cos femenina és més estranya entre elles, però pot ser més utilitzat per homes que sotmeten dones.

Lluita cos a ment

En el cas que algú tingui un atac de nervis i no veu que està així, utilitzar la violència per fer-la despertar a vegades es fa servir. També amb nens, antigament es feia servir la violència per ensenyar alguna cosa que el professor o com a càstig. Avui dia es coneix que això no funciona i sempre s’han de trobar medis per lluitar contra la lluita cos a ment.

Lluita ment a cos

Amb la psicologia podem modelar el cos. La capacitat de sofriment per fer exercicis gimnàstics la podem entrenar amb la ment perquè sigui més lleu. La motivació que ens fa la ment per entrenar el cos és una lluita de sensacions i de comunicació entre la ment i el cos.

Si ens volen fer mal físicament i volem torejar l’altre perquè no sigui així, farem servir arguments per parar un mal físic.

En cas d’agressió en les guerres la ment hauria de trobar arguments perquè els agressors no insisteixin.

Sense lluita ni estratègia.

També hi ha l’opció de no haver de lluitar ni tenir cap estratègia. Només tàctica. La tàctica és el “com fer les coses” i l’estratègia és “que fer”.

Consell per fer les coses

  • Primer: Per què fer les coses?
  • Segon: Com fer les coses?
  • Tercer: Què fer?

Comparteix...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Protected content !