Veritats absolutes. O poc

Veritats absolutes


Tenim falses veritats absolutes que ens serveixen per tenir una base de pensament. Si diem les tres veritats absolutes que és més versemblant que les creiem com són:

1. Tot el que es viu algun dia morirà.
2. Provenim del ventre d’una dona.
3. L’única forma de crear una persona és a partir d’un home y una dona.

Podríem dir també que:

1. Podem dir que som immortals perquè encara no ens hem mort.
2. S’han fet proves per crear xais fora del ventre de la femella, amb una espècie de bossa. Només hem d’esperar que ho apliquin als homes amb una mena de càpsula, si no és que ja ho han provat.
3. Hi ha animals molt bàsics que no fa falta d’un mascle i una femella per crear-se. Un altre cop potser es podria desenvolupar amb humans.


A internet

L’instint actual és de quant no sabem una cosa la busquem a internet. Si tenim un problema busquem un vídeo on ho expliqui com solucionar-ho, si tenim una malaltia busquem que diu d’això internet, o ara també ho podem preguntar a una intel·ligència artificial.
Encara que internet és una eina, molts la veuen com veritats absolutes perquè els solucionen un problema de nerviosisme immediat. Quan els interessa o està d’acord amb les seves creences ho donem per vàlid, i si no ho està, es creuen que és un fake o mentida. Normalment, no es comprova la font d’informació, encara que estigui pervertida. Ni es fa cas de novetats científiques que creen un paradigma.


Veritats difícils i veritats fàcils

Encaixar una veritat difícil pot tenir a veure amb el mite de la caverna, els que estaven emmanillats amb les seves idees mirant putxinel·lis no sabien que hi havia una altra realitat. Tenien la seva veritat fàcil que els entretenia. Alguns d’ells sortiren de la seva realitat i van veure una realitat difícil al principi, que els feia pensar d’una altra manera.
El mateix passa al revés. Si hi ha algú que no coneix l’existència d’aquelles persones a la caverna i entra, també li costarà creure que algú estigui dins de la caverna amb aquella situació.
La veritat de cada un és diferent. Tots tenim la nostra. Disposem d’uns recursos, creences o habilitats que ens permeten anar a una direcció o un altre. A vegades trobem algú que ens obre els ulls o de vegades encara que tinguem els ulls oberts no donem crèdit.


Tot és difícil abans de ser fàcil

Goethe


La veritat absoluta és una mercaderia molt rara i perillosa al context de periodisme professional.

Hunter S. Thompson


La realitat és un etern devanir. No existeixen veritats absolutes, només interpretacions canviants de la realitat.

Friedrich Nietzsche


Comparteix...

2 thoughts on “Veritats absolutes. O poc

  1. Howdy would you mind letting me know which web host you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a reasonable price? Many thanks, I appreciate it!

Comments are closed.

error: Protected content !