El llampec elàstic de les dades, les diòptries que s’ensumen, el context, la confiança que dóna l’aire d’una dada, la perspectiva o els biaixos cognitius poden fer que quan ens diuen unes dades d’una estadística, una notícia, un comentari, etc. No saben si és cert, equivocat o li hem de fer cas. No saps quines escollir. Potser entraríem a la teoria de les decisions si volem aprofundir.

Edison

Edison deia que «la sort és el que passa quan la planificació es troba amb l’oportunitat». Si volem tenir sort amb les dades o en la vida, hem de planificar i esperar a encertar l’oportunitat i no deixar-la passar.

Hi ha una altra cosa que es diu que «la millor manera de predir el futur és inventar-lo». Però hi afegiria no a base de mentides sinó d’imaginació.

Les últimes dades que pronostiquen aquest any 2019 i el pròxim no són gaire, o poc engrescadores. La segona meitat del 2019 alguns diuen que l’economia anirà molt de baixa i que els efectes en l’economia domestica vindran després potser degut a aquest llampec elàstic de les dades.

Vindran més dades d’on invertir en temps de crisis, on trobar la millor feina o com crear una empresa amb poc esforç. Les mil i una explicacions de solucions que l’únic que falta és un activador d’aquestes solucions. Alguna cosa que et porti a l’acció i no et quedis a la vida contemplativa, passiva, rutinària …

«Ens quedem assenyalant la mateixa ungla amb el mateix dit»

Acció !!


Comparteix...
Albert Boix Curós

View Comments

  • hello there and thank you for your information – I have definitely picked up something new from right here. I did however expertise a few technical points using this website, since I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I'm complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective interesting content. Ensure that you update this again soon..

Recent Posts

Fes que m’encaixi

Una de les lleis no escrites que es fa de forma habitual i rutinària és…

2 setmanes ago

Las aristas del agua

Cantar mal dicen que hace llover. Entonces, como no llueve, deduzco que la mayoría de…

2 mesos ago

Que vindrà ara?

La meva bombolla d'informació em diu que: • Ve una crisi majúscula, tot baixà molt.…

2 mesos ago

Com m’han robat bilions d’euros

El que escriuré pot semblar una pel·lícula, però és cert. Pot semblar a algú que…

2 mesos ago

Maniobres dels Mossos d’Escaire

Ja fa molts anys vaig fer la majoria de les proves per entrar als mossos…

3 mesos ago

Explicación tácita de una inducción

Suponiendo que el cerebro de una persona es moldeable. Los médicos psiquiatras entrenados para tunear…

3 mesos ago