Perquè em vaig anomenar Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto

El dia que em va trucar algú parlant amb angles i vàrem parlar de com fer la informàtica segura, li vaig dir que em deia Satoshi Nakamoto per no dir el meu nom. En aquell moment no vaig donar importància a la conversa i segons el meu tarannà d’ajudar i donar idees a tothom vaig fer això mateix.

El nom de Satoshi Nakamoto el vaig pensar involuntàriament amb un so del meu cognom en català i relacionant-ho amb el personatge del drac Yoshi de Super Mario Bros. També Nakamoto sonava a velocitat d’una moto o escuderia. El fet que sigui com un nom japonès és perquè jo veia moltes pel·lícules d’art marcials i feia Taekwondo. Podria ser que inventés aquest nom per fer un combat amb mi mateix fent Taekwondo amb algú japonès que el cert és que era jo.

Tot l’anterior paràgraf va passar a la velocitat de la reacció. També pot ser que segons la neurociència això m’ho hagi adaptat o creat per justificar el nom. Però em sembla que si soc una persona que és capaç d’inventar la cadena de blocs i altres coses de similar magnitud no serveixen les mateixes regles.

Perquè quedi clar. Jo no vaig programar la cadena de blocs, ni bitcoin, però vaig dir amb una conversa amb algú que no coneixia com fer la informàtica segura. Això va ser la cadena de blocs. No recordo tot el que li vaig dir a aquesta persona, però vagament.

La disrupció de la cadena de blocs i bitcoin queda augmentada si no es coneix l’artífex. A molts els convé que no es pugui saber qui és Satoshi Nakamoto. I vaig veient que es diuen coses embolicades sobre això de l’origen que no són certes.


PD: Acabo de pensar a 10/10/23 que potser indirectament, com que soc català, hagues pensat la cadena de blocks com una Sardana. Per els qui no ho coneixen es un ball tipic català. Però això no ho vaig pensar així com a tal, el que vull dir que ja ho portaba integrat amb la meva cultura.


Comparteix...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Protected content !