Democràcia Directa tot seguit de la Independència

Després de la Independència jo faria una democràcia directa. Encara que la democràcia directa es només testimonial a Suïssa. I com que prové dels antics grecs i sembla una cosa poc evolucionada. Fa que fos difícil que tots els votants decideixin tot amb el seu vot. Però no es així.

Es podria utilitzar per votar Internet. Amb un sistema de «Blockchain» per la seguretat del vot. Un sistema que es segur però pel fet de ser tant segur no els convé als que actualment manen. Encara hi ha desconfiança amb aquest sistema i de també els seus detractors de manera interessada.

Tan un cantó con l’altre demanen Democràcia i que son demòcrates. Aquesta es la resposta. Democràcia Directa. La independència i la democràcia seria portada a terme i que tothom reclama.

Llavors potser desapareixerien els polítics, els diaris parlarien d’altres temes que no fos la política, ja no es podria donar la culpa a un grup, persona o entitat. I les decisions serien decidides per el vot de cada un de nosaltres.

Els catalans som persones innovadores i un canvi tan radical de tot el sistema seria contradit potser per altres països o copiat per altres. El dret Internacional va ser inventat al port de Barcelona i podríem també portar a terme canviar el sistema d’un país.

Els traspassos del poder al llarg de la historia son la principal forma de conflicte. Però si es fes un referèndum per decidir canviar a Democràcia Directa el poder actual hauria de claudicar. Els que actualment el tenen el poder farien tot el possible per anul·lar aquesta idea.

Si et sembla una idea eixelebrada. Intentar fer el mateix i que creguis que sortiran resultats diferents es el que històricament anem fent cíclicament. No es gaire assenyat.

Un canvi radical com aquest seria convenient.


Comparteix...