Quina lletra ve després de la Covid?


La gràfica de l’economia després de la Covid pot tenir la forma de diverses lletres. Uns diuen A, V, W o K o fins i tot el logo de Nike. Cada un diu els uns quants motius per predir cap a on anirà l’economia. Encara que el concepte magnànim d’economia és un efecte comparatiu que fem a on estem nosaltres.
Els diferents sectors de les empreses o països estaran en fases diferents i nosaltres en uns altres. Les forma de la corba corresponent a una lletra també a uns els beneficiarà i d’altres els perjudicarà.

La cintura dels països a prendre mesures econòmiques és cabdal. I les feines o empreses que tinguin com a base principal el contacte amb grups de persones, amb la covid, els està anant més malament que les de feines més introvertides o solitàries.

El fet de ser català veig que la lletra de l’economia ha de ser una «Ç» però ajaguda. Partim de la part esquerra de la «Ç», anem enrere i avall i llavors pujarà i abans de tornar enrere sortim per la coma de la «Ç».

Per començar amb força mitjançant el nostre esforç per la Covid, s’ha de prendre una mesura amb traça i audaç. Amb un confinament dur precoç sense recança, que l’economia i la salut ens portin a un desenllaç feliç. L’any que començarà hem d’haver pres les lliçons del 2020 i haver-se vist els avenços i que no tinguem de tornar a torçar el braç a mesures impossibles. Alçar les empreses per continuar avançant i llançar-les cap a l’èxit és deure de tots i també de l’estat. Perquè la salut estigui reforçada per anar en contra d’aquest enginy virulent, hem de fer l’esforç de seguir les pautes.


Comparteix...