Polítics. Els que confonen dades amb judicis de valor

politico

Els judicis de valor són una derivació d’unes dades. La dada en si no vol dir res, i el judici de valor només diu la preferència del que la diu.
Basar-se en una dada per coartar una preferència és manipular l’opinió que es vol dir. Els polítics són els que confonen dades amb judicis de valor. Sabent que els judicis de valor són tots erronis i les dades manipulades per al qui ha fet l’estudi.

El que agrada a cadascú no és una dada és un sentiment. En canvi si els polítics recolzen valors amb dades, estan barrejant coses que són com l’oli i l’aigua. La perspectiva seria enumerar les dades sense cap opinió i tot seguit fer l’argumentació de la preferència.

Al moment de fer una descripció d’una persona o situació estem fent un judici de valor però si volem ser honestos no l’hem de basar en dades. Perquè depèn de com es diguin les dades, l’escala i la comparació no estarem solucionant cap problema només fent un monòleg que no porta enlloc.

Avaluar

Avaluar qualsevol cosa d’acord amb un judici de valor s’ha de tenir en compte que agradi a l’estament immediat superior. Però no vol dir que sigui el correcte. Només complau a aquest. A més a més si l’objectiu és amb una direcció que els valors siguin uns altres pot ser no entès el que es fa.

El focus dels polítics

Preferència.
Dada.
Valors.
Judicis de Valor.
Opinió de persones externes.
Lleis legals.
Lleis alegals.
Lleis il.legals.


PD:
El subjecte polític pot ser qualsevol.

Comparteix...

One thought on “Polítics. Els que confonen dades amb judicis de valor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Protected content !