Quina sort ? Quina sort !

Pescador

Qui té sort? Quina sort? El fet d’encertar uns números, del fet que et passi el que esperaves que et passés o d’aconseguir una fita són temes de casualitat o de la probabilitat? O de la causalitat? Depèn d’on ens trobem i de la perspectiva.

  • La probabilitat serien els casos favorables dividit per als casos possibles.
  • La causalitat és la causa i efecte d’un procés.
  • La casualitat la coincidència de dos processos o atzar.

Teoria estadística

Si volem saber quants peixos hi ha a un llac un matemàtic pot agafar diferents mostres a uns quants punts del llac. Espaiades amb el temps. Amb l’estadística podrem saber quant peix hi ha.

Però un pescador que no en sap de matemàtiques i pesca més que el pescador de més enllà. Se li diu que té perícia pescant o és per culpa de la causalitat. Per la forma que té de pescar en pesca més. Potser el matemàtic li hauria calculat que allà on pesca hi ha més peixos.

Si un dels pescadors ha pescat els dos peixos més grossos, es diu que és casualitat o és producte de l’atzar. Potser per algú envejós no el reconeixerà com a bon pescador.

I canviant de tema. S’han de fer dos o només tres coses encertades i reconegudes públicament per considerar una persona com un «gurú» (Una cosa que no sé d’on ho he extret).

Qui té sort se la busca. Qui te dubtes de qui té sort no agafa la vida de manera positiva. És més encertat seguir temptant la sort, provant coses noves? Anar seguint el corrent o anar a contracorrent? Potser ser el corrent?

LA MILLOR MANERA DE TENIR SORT ÉS CREAR-LA


Comparteix...

One thought on “Quina sort ? Quina sort !

Comments are closed.

error: Protected content !