Si vols llibertat. Vés a un Buffet lliure

buffet

Ens podem donar un caprici o si tenim molta gana podem anar a Buffet lliure. Potser perdem la mesura del que mengem, potser no valorarem el que mengem o potser no tindrem aquesta responsabilitat de la llibertat de fer el que ens convé. Si és poc sovint, no hi haurà problema, però si es converteix en un costum, ens podem engreixar o posar dins el nostre cos, coses que no recordem. També pot ser que mengem més de pressa. I parlar ho podrem fer poc, com si tenim la boca plena de «polvorons».

Hi ha restaurants i hotels de Buffet lliure que et donen aquesta llibertat. Amb un preu tancat et donen llibertat. I amb aquesta crisi que està a punt d’esclatar, molts restaurants i hotels hauran de tancar. Els que quedin, seran cars i no hi podrem anar tan sovint o, quasi mai, perquè serà un luxe i hi haurà una cua llarga de reserves.

Llibertat digital

Les nostres habilitats que tenim amb internet, ens permeten tenir llibertat digital. Tenim un Buffet lliure d’informació que ens fa saltar dins la nostra bombolla extensa. Només limitats per si tenim inquietuds o no. També hi ha la responsabilitat dels buscadors de no deixar trobar-ho tot. Si busquem bestieses com comprar armes, òrgans, nens o drogues no ho trobarem. Però existeix la Deep Web i la pitjor, la Dark Web, que ho podem trobar tot si saps com. La llibertat també té límits raonables, encara que hi ha varietat d’idees sobre quins són aquests límits. La llibertat és un exercici de responsabilitat.

L’ocasió fa al lladre

Si estàs exposat a una cosa, ho veus diferent que un que no hi està exposat. Un cuiner pot cuinar i pot menjar més que de forma habitual i que sigui considerat per un altre com un lladre. Un metge se li poden morir pacients i ser considerats assassins per d’altres per aquest mateix refrany. Algú que treballa comerciant o que hi té contacte amb productes, pot demanar regals o que el subornin per fer la seva feina.


Aquestes ocasions que et donen la llibertat de pertànyer, només ens farà modificar el nostre comportament segons quins valors tinguem i com ens hagin educat.

El Buffet lliure millor de forma ocasional. La llibertat pot ser que el que la demani estigui encadenat o s’hi senti.


Comparteix...

2 thoughts on “Si vols llibertat. Vés a un Buffet lliure

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Protected content !