Dependència judicial

Juez

Avui dia es parla de la independència judicial però el que hi ha es dependència judicial a un país corrupte. Hi han a Espanya mes de 100.000 lleis, 67.000 autonòmiques. Molt mes que qualsevol país Europeu. Es necessiten emplenar cada any 700.000 folis dels diferents butlletins de les diferents administracions. Si fem un càlcul ràpid de una lectura normal de 200 paraules per minut i un foli a un format de 11 amb 700 paraules hauríem de llegir sense parar durant 8 hores cada dia 416 dies seguits. A veure qui se’n recorda de tot el que ha llegit !!

L’historiador i polític romà Tàcit deia que els països que tenen mes lleis son els mes corruptes. Així que aniríem a les primeres posicions en corrupció.

Suposo que amb les lleis se ha de decidir que es pot fer o que no es pot fer i si tenim que obeir-les es mes aviat cosa de la consciencia de cada un o de l’astúcia. Els jutges, a un país corrupte també son corruptes. Inèrcia històrica delictiva o simple memetica ho ha portat fins on estem.

La sobre informació pot provocar paràlisis per anàlisis als jutjats. Al contrari de el que sembla, moltes lleis no fan que es segueixi mes la llei sinó al reves, menys. Potser els que mes benefici en treuen son els advocats que obtenen feina a dojo.

Hi ha dependència judicial i dependència política. Fa molts anys que a les noticies només es parla d’aquest dos temes. Es com un esport. Els mitjans de comunicació només troben noticia a aquests patis de col·legi. No es troba una altre funció interessant al dia a dia.

Potser no serem mai jutges ni polítics però sempre jutgem i tenim una política de fer les coses.


Comparteix...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Protected content !