Ímpetu propiciador

Idea propiciadora

El geni d’afavorir els altres o als pròxims es una norma que fan servir els pares cap els seus fills, el professors cap als seus alumnes o el tarannà d’algunes persones de manera altruista. Aquest ímpetu propiciador es projecta envers el futur.

L’ hom propiciador i deixa una part de la seva essència als propiciats. Només que hi solen haver problemes a l’hora de que si el beneficiat vol tornar el seu benefici que l’hi han propiciat. Es com acceptar regals a la manera Japonesa, que es difícil el protocol i costums.

Podem considerar com una inversió et fet de propiciar, però es més un reflex que es pot tenir i que potser tothom no te. Si tenim aquest ímpetu propiciador sembla ser que al cap del temps les coses ens van sortint mes bé. L’efecte mirall ens torna potser d’una altre manera el que hem propiciat.

Hi han varis estats en que està un persona al llarg del temps amb diferent estructura de pensament. Estant aquest ímpetu que et ve de fora una forma d’avançar.

Exemples

Es podria considerar també l’ímpetu propiciador una mena de paternalisme llibertari d’alguns estats. Com exemple d’astúcies d’aquests serien que abans les targetes del caixer primer sortien els diners i llavors la targeta. Es trobaven que la gent es deixaven les targetes al caixer. Ho van solucionar fent sortir primer la targeta i llavors els diners. Solucionant en gran part l’oblit de deixar-se la targeta. Un altre exemple d’això es que hi havia una corba a prop d’un port de EE.UU on hi havien molts accidents. La gent anava molt de pressa. Van provar de posar-hi semàfors, però encara hi havien accidents. Ho van solucionar d’una manera molt senzilla, barata i efectiva. Van pintar la carretera amb unes bandes horitzontals de manera escalada i gradual que feia la impressió que quant hi passaves anaves més de pressa de el que realment anaves. I així la gent frenava abans de la corba. Van reduir molt els accidents. Aquests exemples son extrets del llibre «Filosofia Nudge» de Richard H. Thaler i Cass Sunstein.

A vegades l’ímpetu propiciador es pensar una tècnica que sigui profitosa.


Comparteix...

3 thoughts on “Ímpetu propiciador

  1. I have figured out some considerations through your blog post. One other point I would like to state is that there are numerous games in the marketplace designed in particular for toddler age little ones. They incorporate pattern acceptance, colors, dogs, and shapes. These typically focus on familiarization as an alternative to memorization. This helps to keep a child occupied without feeling like they are studying. Thanks

  2. Yet another thing I would like to express is that as an alternative to trying to suit all your online degree lessons on days and nights that you conclude work (considering that people are drained when they return home), try to arrange most of your classes on the weekends and only a couple courses on weekdays, even if it means taking some time off your weekend. This is fantastic because on the weekends, you will be much more rested as well as concentrated for school work. Many thanks for the different points I have learned from your weblog.

  3. I’m not sure why but this site is loading extremely slow for me.

    Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
    I’ll check back later on and see if the problem still exists.

Comments are closed.

error: Protected content !