Encara que soni redundant, silenciar un silenci silenciós amb una paraula suau costa de fer. Potser tot no sortirà rodó.

Un silenci si es vol silenciar se ha fer fer amb un soroll mes aviat de contrast. O sigui, que sembli contundent. Si es vol fer amb una paraula suau no tindria tanta importància la suavitat sinó el significat de la paraula. La paraula melosa i amb significat assenyat i amb autoritat per el context es una manera de fer.

El fet del títol de l’enunciat també té que tenir en compte l’estat del receptor silenciós. Potser està mes pendent del seu interior en un moment o de l’exterior. I produirà un efecte diferent si es una cosa o l’altre.

El productor del que vol silenciar un silenci té un estat d’ànim que el trasllada a l’estat d’ànim receptor.

Si s’aconsegueix silenciar un silenci silenciós amb una paraula suau es pot produir una reacció contraria. Augmentar un no silenci amb una acció.

Una inspiració tot seguit d’una paraula suau amb sentit, silenciaria una silenci silenciós. Quant dic una paraula suau, no vull dir fonèticament. Vull dir que l’efecte que ens produeix es de relaxació o calma, tant de com ha estat dita com de l’efecte psicològic.

L’any 2014 van descobrir un grup de psicolingüistes l’efecte QWERTY. Es tractava de que majoritàriament es buscaven noms del fills, tenen més emocions positives, les empreses eren mes valorades i s’hi fa més atenció als noms que son composts per lletres de la part dreta del teclat. Seguint el fil, si la paraula suau es com posada per la majoria d’aquestes lletres de la part dreta del teclat, tindria més efectivitat silenciar un silenci silenciós.

El context es quant estem amb un estat de calma i parlem amb nosaltres mateixos.


Comparteix