Silenciar un silenci silenciós amb una paraula suau

Encara que soni redundant, silenciar un silenci silenciós amb una paraula suau costa de fer. Potser tot no sortirà rodó.

Un silenci si es vol silenciar s’ha de fer amb un soroll més aviat de contrast. O sigui, que sembli contundent. Si es vol fer amb una paraula suau, no tindria tanta importància la suavitat sinó el significat de la paraula. La paraula melosa i amb significat assenyat i amb autoritat per al context és una manera de fer.

El fet del títol de l’enunciat també ha de tenir en compte l’estat del receptor silenciós. Potser està més pendent del seu interior en un moment o de l’exterior. I produirà un efecte diferent si és una cosa o l’altre.

El productor de què vol silenciar un silenci té un estat d’ànim que el trasllada a l’estat d’ànim receptor.

Si s’aconsegueix silenciar un silenci silenciós amb una paraula suau, es pot produir una reacció contrària. Augmentar un no silenci amb una acció.

Una inspiració tot seguit d’una paraula suau amb sentit, silenciaria un silenci silenciós. Quant dic una paraula suau, no vull dir fonèticament. Vull dir que l’efecte que ens produeix és de relaxació o calma, tant de com ha estat dita com de l’efecte psicològic.

L’any 2014 van descobrir un grup de psicolingüistes l’efecte QWERTY. Es tractava de què majoritàriament es buscaven noms dels fills, tenen més emocions positives, les empreses eren més valorades i s’hi fa més atenció als noms que són composts per lletres de la part dreta del teclat. Seguint el fil, si la paraula suau és com posada per la majoria d’aquestes lletres de la part dreta del teclat, tindria més efectivitat silenciar un silenci silenciós.

El context és quan estem amb un estat de calma i parlem amb nosaltres mateixos.


Comparteix...