«Estic mes jove que abans de néixer»

Nadó

Depenent de quant considerem que hem nascut podem dir «Estic més jove que abans de néixer». Amb les diferents experiències de cadascú o canvis podem dir que hem nascut a una data determinada. Que no és a zero anys. Podria ser que la data de naixement fos quant hem canviat de país, quant hem tingut la primera relació, quan vàrem complir els 18, quan ens ha tocat la loteria o quan ens han fet sofrir de manera exagerada.

Des de l’any zero que la nostra mare ens va parir fins que hem nascut, han passat alguns anys. Un canvi fort a la vida es pot dir tornar a néixer. I llavors al cap d’uns quants anys d’haver nascut, si les coses semblen diferents i millorades, pots dir que «estic més jove que abans de néixer».

Però no és en l’àmbit físic, sinó en l’àmbit mental. La corba en forma de «n» de què primer naixem, madurem i anem fent coses més tard de criatura, va al revés de la corba en forma de «u» de la felicitat al llarg de la vida. De ser més feliços de petit, menys abans de la meitat de la vida i més feliços al final. No és una norma, però em sembla que la mitjana de les persones, sí.

Si es té certa empenta i motivació de saber néixer cada dia i morir al final del dia quant dormim, tindrem una vida més distreta. Però no fent el mateix cada dia. Encara que sigui un exercici que es fa més a la part inicial de la nostra vida. Es pot mantenir durant molts anys.

Recuperar-nos d’un canvi abrupte que canviï la manera de veure les coses i recuperar-nos no és una opció, és una necessitat.

Refranys

Bogeria és fer sempre el mateix i esperar que surtin resultats diferents.

Albert Einstein

Un jove en anys pot ser vell en hores si no ha perdut el temps

Francis Bacon

No és que ens tornem vells és que hem començat molt joves

Anònim

Comparteix...

One thought on “«Estic mes jove que abans de néixer»

Comments are closed.

error: Protected content !