Depenent de quant considerem que hem nascut podem dir « Estic mes jove que abans de néixer». Amb les diferents experiències de cadascú o canvis podem dir que hem nascut a una data determinada. Que no és a zero anys. Podria ser que la data de naixement fos quant hem canviat de país, quant hem tingut la primera relació, quant varem complir els 18, quant ens ha tocat la loteria, quan ens han fet sofrir de manera exagerada, etc… A vegades es diu «Tornar a néixer».

Des de l’any zero que la nostra mare ens va parir fins que hem nascut, han passat alguns anys. Un canvi fort a la vida es pot dir tornar a néixer. I llavors al cap d’uns quant anys d’haver nascut, si les coses semblen diferents i millorades, pots dir que «estic mes jove que abans de néixer».

Però no és a nivell físic, sinó a nivell mental. La corba en forma de «n» de que primer naixem, madurem i anem fent coses mes tard de criatura, va al reves de la corba en forma de «u» de la felicitat al llarg de la vida. De ser mes feliços de petit, menys abans de la meitat de la vida i més feliços al final. No es una norma exacte però hem sembla que la mitjana de les persones, si.

Si es té certa empenta i motivació de saber néixer cada dia i morir al final del dia quant dormim, tindrem una vida més distreta. Però no fent el mateix cada dia. Encara que sigui un exercici que es fa mes a la part inicial de la nostra vida. Es pot mantenir durant molts anys.

Recuperar-nos de un canvi abrupte que canvii la manera de veure les coses i recuperar-nos no és una opció, és una necessitat.

Refranys

Bogeria es fer sembre el mateix i esperar que surtin resultats diferents.

Albert Einstein

Un jove en anys pot ser vell en hores si no ha perdut el temps

Francis Bacon

No es que ens tornem vells es que hem començat molt joves

Anònim

Comparteix