Airejar-se

Aspirar els pulmons i respirar o fem de manera natural. Quan sortim del lloc on estem per airejar-nos endevinem que allò ens farà un cert plaer que ens desfoga. I si agafem aire pur, després de sortir del lloc, ens desplaça una sensació gratificant.

A causa de la contaminació de les ciutats airejar-se és menys efectiu. S’espera el temps de lleure per anar a prendre l’aire pur a un lloc on hagui un espai per respirar-ho.

Airejar-se l’oïda

Els sons que escoltem són variables durant el dia i la nit. Poden ser agradables, impersonals, estridents, desafinats, suaus, forts, recordatoris, musicals, grinyolats…
El contrast d’un so a un altre podria semblar que és per airejar l’oïda però dependrà de la mena de contrast.

Per airejar-se l’oïda és més adient anar a buscar el silenci. Els espais de complet silenci són pocs. Potser a sota l’aigua, a dalt la muntanya, en cambres insonoritzades o tapant-nos les orelles. I quant tenim silenci, tancant els ulls

Airejar-se la vista

La llum ens permet veure les coses i airejar-se la vista és fàcil, només tancant els ulls. I si podem gaudir d’un dia clar i envoltats de natura, inspeccionant cada racó natural millor que millor.

La contaminació visual dels aparells amb pantalla i el poc moviment de la parpella fan que els ulls es cansin i necessitem relaxar-los. Pot ser tancant-los, fent-nos un massatge o amb gimnàstica visual.

Airejar-se el tacte

Un massatge pot ser la forma d’airejar-se el tacte, tant si ens el fem nosaltres, com si ens el fan. O acariciant diverses textures agradables com el pèl d’un gat o gos, la llana, els llençols nous, l’aigua a temperatura de contrast i també acaronar a algú estimat.

Que ens fem un massatge a la cara, fregant-nos les galtes de pressa, a vegades es té una sensació d’airejar-se quan estem bloquejats.

Airejar-se el gust

Tant el gust de menjar com tenir gust per les coses són variables a cadascú. A vegades anem a un restaurant a provar coses noves o coses que ens recordin el que feia l’àvia. I airejar-nos de la rutina i donar-nos un caprici. Però amb el gust del menjar ens hi influirà l’estat d’ànim nostre, el dels cambrers, el que hem menjat per esmorzar o dinar abans, el màrqueting associat i les altres persones que estan al restaurant. El tacte i l’olfacte del menjar també és important.

En dejú un parell de dies farà que llavors apreciem més el que mengem i airegem el gust.

Airejar-se el que olorem

El sentit de l’olor és el sentit que se satura més aviat. Si olorem alguna cosa, al cap de poc ja no sentim l’olor i ens acostumem.

Com que l’olor va per l’aire, airejar-se el que olorem, és anar a llocs on l’olor és agradable. O amb perfums, colònies o plantes i flors que ens produeixin bones sensacions.


Comparteix...