Errors humans

Error

No ho posaria igual el que es son errors humans o el que es una fallada. Un error en català es un terme matemàtic o informàtic que no es pot aplicar a les persones. També hi ha confusió amb el terme castellà de l’error. Que es fa la diferencia de;

  • la desviació del que es exacte, verdader o correcte.
  • la creença en una cosa que no es certa.
  • acció que va en contra de les normes socials i religioses.
  • amb matemàtiques la diferencia entre el valor estimat i el real.
  • amb estadística, física i enginyeria la diferencia del valor, estimat, observat o medit i el valor teòric o correcte d’una quantitat.

Si es té la cultura de només mirar el resultat d’una cosa no crec que sigui una cosa que tingui idoneïtat. Buscant la fallada o el desencert. Es més lògic mirar els processos si son correctes de com s’ha obtingut el resultat.

Per exemple, dos persones poden guanyar molts diners o similars. Però si una ho ha obtingut treballant molt i l’altre robant o fent mal als altres o amb engany, es diferent. Encara que el resultat pugui ser força igual.

Un altre exemple seria el directiu que contracten per fer pujar l’empresa. Si l’empresa a anat bé el directiu ho ha fet bé, i si l’empresa ha anat malament es culpa del directiu i es acomiadat. No s’ha mirat si les circumstàncies no controlables a l’empresa com l’economia del país o un motí dins l’empresa o persones tòxiques que minven la moral.

Son idees sortides del llibre «Iceberg a la vista .Principios básicos para tomar decisiones sin hundirse» de Pablo Maella i Miguel Àngel Ariño.

Les tècniques de fiabilitat

Les tècniques de fiabilitat dels errors humans de les persones potser serveixen per classificar, però no perquè puguin solucionar mes problemes i evitar errors. El dia a dia canviant es mes aclaridor buscar la tolerància al canvi.

Les decisions

Quant es pren un decisió de qualsevol mena. Es té una informació concreta en aquell moment que ens fa decidir. I no es pot replicar o repetir una decisió correcta. L’entorn canvia i la informació que tenim a cada moment també.

La visió de conjunt del que volem decidir segons la nostra capacitat, qui sap! Potser en fa encertar mes en les nostres decisions.


Comparteix...

2 thoughts on “Errors humans

  1. Hi all, here every person is sharing these kinds of familiarity, therefore it’s good to read this
    blog, and I used to pay a visit this weblog all the time.

Comments are closed.

error: Protected content !