El columnista de la columna torta

Pisa


El biaix del columnista en funció d’un defecte físic o malaltia es descriu en les seves paraules. Podem desviar-nos quan escriguem cap a una funció que tenim minvada o per l’efecte contrari portar la contrària cap a aquest defecte físic o malaltia demostrat en les paraules. L’angle mort del cervell, allò que no veiem de nosaltres estimula la part contrària que veiem.

Si per exemple ens hem trencat el braç esquerre el fet de fer les coses amb la metàfora de «fer les coses amb la mà esquerra» n’afecta. No podrem «fer les coses amb mà esquerra» i haurem de fer les coses amb el contrari de la metàfora «amb mà dreta», directament. Això té més danys col·laterals. Podria ser que no podem dormir amb la part esquerra on hi ha el cor i es protegeix dormint així. A causa d’això la somatització a revés que afecta la psicologia faria que tinguem algun problema sentimental. Un defecte físic produeix una implicació psicològica i un problema psicològic produeix un efecte físic. El columnista de la columna torta escriurà tort en funció d’aquest esglai físic.

Si per exemple tenim el costum de seure al sofà en la mateixa posició i anem fent forat al coixí pel pas del temps, podem patir alguna desviació a l’esquema. Depenent si la desviació és a la dreta o l’esquerra. Per la forma d’escriure la nostra columna demostrarà si la columna és torta cap a un costat o l’altre. O també la manera que parlem. Fent l’analogia amb el que escrius i el que parles.

Un efecte que fa poc que s’ha descobert amb l’ús dels mòbils és que hi ha gent que se’ls hi ha desenvolupat un petit os al clatell. L’efecte del costum d’abaixar el cap per mirar el mòbil pot tenir efectes psicològics d’autoestima amb metàfora “d’abaixar el cap». Abaixar el cap a vegades s’ha de fer, però fer-ho de manera continuada pot tenir efectes no gaire bons per la psicologia nostra. No sé si l’increment mundial de visites al psicòleg o psiquiatre pot tenir relació amb l’ús de mòbils. Avui és una eina que poca gent sap fer vacances de mòbil.

Efecte directe o contrari


El defecte físic o malaltia pot provocar un efecte directe o contrari. Si el defecte o malaltia supera el que el cos o nosaltres som capaços de suportar pot produir un efecte contrari i un benefici dintre d’uns marges. L’efecte directe és que inhabilita. Transmetent l’efecte a les paraules del columnista de la columna torta.


Deduccions tortes de columnes rectes.


Comparteix...

One thought on “El columnista de la columna torta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Protected content !