El nom que tenim, el nom del carrer on vivim, els noms que en envolten ens condicionen la nostra psicologia. No soc psicòleg, només en vull fer una observació.

Posem el cas que el nom o el cognom que tenim, ens el canviem. De ben segur que la nostra psicologia canviaria. Les coses que signifiquen el noms són diferents, encara que siguin noms apropiats i correctes. Les persones famoses que tenen el mateix nom que nosaltres poden fer pensar quant el diuen amb elles. Poso dos casos extrems. Hi havia una parella britànica neonazi que va posar al seu fill Adolf Hitler i un altre de Xile que es deia Rey Follador Nicolas Eduardo. Dos casos, entre molts altres curiosos que modificarien la manera de ser de la persona.

Les direccions

El cas de canviar el nom del carrer que vivim es també una forma de modificar la nostra psicologia. Però en aquest cas el canvia l’ajuntament, si vol. No es el mateix viure al carrer de la Llibertat, el carrer Catahuevos a Ureña Valladolid o la Plaza Francisco Franco a Cantalejo Segovia. També canviaria la nostra psicologia si hi vivim i si ens canvien el nom del carrer mentrestant hi vivim. Hi ha llocs que el nom del carrer es un número i semblaria que es menys nociu. Només per els que no creguin en la numerologia.

Puc pensar que si vivim a una carretera, una costa, una avinguda, una plaça o un passatge entre d’altres. També tindria efecte a la manera de ser.

Hi ha una start-up enginyosa que es diu what3words.com que el que fa es assignar amb 3 paraules separades per punts una ubicació de 3 x 3 metres de qualsevol lloc del món. Podria ser el futur de les adreces en un mapa.

Naming

Si féssim servir el naming per posar noms potser aniria millor. Encara que es fa servir més per les marques. El naming es el conjunt de criteris, regles i directrius que fan unificar en una arquitectura l’assignació dels noms de les marques de les empreses.


Comparteix