No estar segur de res i encertar sempre

yin-yang

Si no estem segurs de res, encertarem sempre? Si tot o relativitzem si, i si ho analitzem tot fins al llindar del dolor, encertarem sempre. El que és relatiu és exacte i, el que són capaços d’analitzar és el que els nostres límits diuen que és cert. Però es pot combinar el que és relatiu i l’anàlisi, fent una anàlisi del que és relatiu i relativitzant l’anàlisi. Si això ho integrem a nosaltres, no estarem segurs de res i encertarem sempre.

Veritats absolutes

Puc dir que soc immortal perquè mai he mort. Els budistes pensen que ens reencarnem a altres coses i que no arribem a morir. El dia que mori no aniré al meu enterro, només ho farà el meu cos, i potser ni això, si em fan desaparèixer. Referent a la suposada veritat absoluta que morirem algun dia.

Hi ha una altra veritat absoluta que és que naixem d’una dona, però s’estan fent proves amb animals de gestar aquests amb una mena de càpsules i, no pareixen les femelles sinó que obren la càpsula i neix l’animal. Potser en un futur naixeran les persones amb aquesta mena de càpsula. No sé si hi ha algun científic boig que ja ho hagi provat.

Estadística

Si ens basem en l’estadística per decidir coses, només veurem una part de l’estadística i també l’haurem d’interpretar. Encara que ho fem amb assajos de doble cec. Segons com es presentin les dades pot semblar una cosa o un altre i desvirtuar el que diu l’estadística. L’efecte que produeix amb nosaltres a cada persona és diferent. Llavors hauríem de mirar la utilitat d’això. Al dia a dia no anem amb un full de càlcul per prendre decisions i ho fem com podem amb permís dels nostres biaixos.


Comparteix...
error: Protected content !