Sincronitzar el vent amb el telèfon intel·ligent

Mujer con smartphone

Hi ha un nombre elevat d’aplicacions que es poden posar a un telèfon intel·ligent, però de les que tenim al nostre, la majoria no les fem servir mai. Tenim un món de possibilitats als telèfons intel·ligents, i que per aquest excés, ens torna més dependents. És com si les nostres àvies acumulessin aliments per si ve una guerra, és com si quan una cosa es barata volem comprar-ne més perquè es barata, encara que no ho necessitem. Els nostres biaixos ens fan fer comportaments inútils. Podria haver-hi una aplicació per sincronitzar el vent amb el telèfon intel·ligent, però seria una feina inútil, o jo no li trobo cap necessitat. D’enginys tecnològics també n’hi ha molts que no serveixen.

Acomiadar robots

La moda de la qual tot sigui tecnològic i eficient porta a què es necessitin menys treballadors humans i puguin fer la feina els robots. Els robots treuen molts llocs de treball cars i s’inverteix més en capital, que és més barat que les persones. Però un robot que faci la feina d’una persona ha de ser molt més productiu que una persona, si no treu un lloc de treball. El que passa és que no sempre els robots fan millor feina que una persona i com tothom s’apunta al carro de la tecnologia se substitueix una feina que no fa més bé un robot que una persona. Llavors hi han robots que s’han d’acomiadar.

Augmentar l’eficiència

El mantra d’augmentar sempre l’eficiència disminueix el consum instantani, però incrementa l’ús del model i provoca un increment del consum global. Si som robots té sentit, no obstant les persones tenen un límit físic, psicològic i raonable i que augmentar l’eficiència no és il·limitat. Potser podem intentar ser eficaços que seria segons el meu parer és un terme més humà, ser eficients ho veig més un tema artificial i que ho ha de fer la tecnologia. Amb l’eficàcia tens un objectiu, i l’eficiència les màquines ho poden fer més bé. Moltes vegades això es confon.

Recordatòria

Eficàcia: Capacitat per produir un efecte desitjat o d’anar bé per una determinada cosa.

Eficiència: Capacitat per realitzar o de portar a terme una funció.


Comparteix...
error: Protected content !