Què hem de pensar? En positiu o en negatiu? Potser dependrà de l’estat d’ànim, de si hem dormit bé, de si no tenim cap problema de salut, de si hem pres algun medicament emprenyador, de si hem menjat bé, etc. Perquè les situacions exteriors encara que ens afecten no són controlables, i els hem d’agafar com si no tinguessin importància. Aquesta distància del que ens afecta de les coses externes dependrà si en aquell moment estem a dins o fora de nosaltres.
De coses bones en passen, i de dolentes també, però tenim un biaix que ens afecten 2,5 vegades més les coses dolentes que les bones. Això no vol dir que ens passin més coses dolentes sinó que ens afecten més.
Hi ha el tòpic que no es pot confiar amb les persones, que tot-hom va a la seva, i que la humanitat cada dia va a pitjor, però això no és veritat. El llibre «La humanitat» de Rutger Bregman trenca amb aquests tòpics. Incloses les guerres, les persones són de tarannà bo. A les guerres només disparen entre un 13 i 19% dels soldats i aquest que ho fan sempre són els mateixos i amb remordiments. Sí que hi ha psicòpates encara que això és molt escàs. El llibre diu que es creaven experiments per demostrar que les persones són dolentes, però aquests experiments eren totalment manipulats.
Estem molt millor que en èpoques passades, i diu el tòpic que no. Això potser ho diem quan veiem que es podria millorar i que abans es feia diferent. La nostra incomoditat d’adaptar-nos als canvis igualment com ho fan els nens, ho fem els adults amb aquest aspecte. Percebem les coses d’abans en funció de com en vam sentir en aquell moment i no amb un judici imparcial.
Amb situacions dolentes com una guerra i pobresa tot-hom s’ajuda. En situacions de riquesa es pensa que no fa falta, però hi ha gent rica que també li fa falta ajuda. L’enveja crea distància encara que és puntual.
Amb un món tan bo, hi ha també els que es dediquen a fer coses negatives. Els que fan experiments a persones pot ser la causa més gran de coses negatives. Bàsicament metges. S’han de crear coses negatives per experimentar i fer avançar la ciència. La ciència bona no té gaire publicitat i no s’ha explicat el que ha calgut per arribar allà.
El refrany que
«el fi justifica els mitjans»
fa que es pugui fer qualsevol cosa dient aquesta frase. Un mitjà que s’hagi de justificar ja és erroni, les coses cauen pel seu propi pes. L’acceleració de la societat ha estat frenada també per la Covid i més encara per la guerra d’Ukrania. Tot provocat per justificar falsos cicles econòmics.
Tot això no és cert, si creus que sempre les coses passen en forma de K. A uns els hi va bé i a d’altres pitjor.
Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So nice to search out anyone with some authentic ideas on this subject. realy thank you for starting this up. this website is one thing that is wanted on the internet, somebody with a bit of originality. helpful job for bringing one thing new to the web!