Còctel de dades. Saps quines escollir ?

Dades

El llampec elàstic de les dades, les diòptries que s’ensumen, el context, la confiança que dóna l’aire d’una dada, la perspectiva o els biaixos cognitius poden fer que quan ens diuen unes dades d’una estadística, una notícia, un comentari, etc. No saben si és cert, equivocat o li hem de fer cas. No saps quines escollir. Potser entraríem a la teoria de les decisions si volem aprofundir.

Edison

Edison deia que «la sort és el que passa quan la planificació es troba amb l’oportunitat». Si volem tenir sort amb les dades o en la vida, hem de planificar i esperar a encertar l’oportunitat i no deixar-la passar.

Hi ha una altra cosa que es diu que «la millor manera de predir el futur és inventar-lo». Però hi afegiria no a base de mentides sinó d’imaginació.

Les últimes dades que pronostiquen aquest any 2019 i el pròxim no són gaire, o poc engrescadores. La segona meitat del 2019 alguns diuen que l’economia anirà molt de baixa i que els efectes en l’economia domestica vindran després potser degut a aquest llampec elàstic de les dades.

Vindran més dades d’on invertir en temps de crisis, on trobar la millor feina o com crear una empresa amb poc esforç. Les mil i una explicacions de solucions que l’únic que falta és un activador d’aquestes solucions. Alguna cosa que et porti a l’acció i no et quedis a la vida contemplativa, passiva, rutinària …

«Ens quedem assenyalant la mateixa ungla amb el mateix dit»

Acció !!


Comparteix...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Protected content !