El llampec elàstic de les dades, les diòptries que s’ensumen, el context, la confiança que dóna l’aire d’una dada, la perspectiva o els biaixos cognitius poden fer que quan ens diuen unes dades d’una estadística, una notícia, un comentari, etc. No saben si és cert, equivocat o li hem de fer cas. No saps quines escollir. Potser entraríem a la teoria de les decisions si volem aprofundir. Hi ha una altra cosa que es diu que «la millor manera de predir el futur és inventar-lo». Però hi afegiria no a base de mentides sinó d’imaginació.

Edison

Edison deia que «la sort és el que passa quan la planificació es troba amb l’oportunitat». Si volem tenir sort amb les dades o en la vida, hem de planificar i esperar a encertar l’oportunitat i no deixar-la passar.

Hi ha una altra cosa que es diu que «la millor manera de predir el futur és inventar-lo». Però hi afegiria no a base de mentides sinó d’imaginació.

Les últimes dades que pronostiquen aquest any 2019 i el pròxim no són gaire, o poc engrescadores. La segona meitat del 2019 alguns diuen que l’economia anirà molt de baixa i que els efectes en l’economia domestica vindran després potser degut a aquest llampec elàstic de les dades.

Vindran més dades d’on invertir en temps de crisis, on trobar la millor feina o com crear una empresa amb poc esforç. Les mil i una explicacions de solucions que l’únic que falta és un activador d’aquestes solucions. Alguna cosa que et porti a l’acció i no et quedis a la vida contemplativa, passiva, rutinària …

«Ens quedem assenyalant la mateixa ungla amb el mateix dit»

Acció !!


Comparteix