El llampec elàstic de les dades, las diòptries que s’ensumen, el context, la confiança que dona l’aire d’una dada, la perspectiva o els biaixos cognitius poden fer que quant ens diuen unes dades d’una estadística, una noticia, un comentari, etc … no saben si es cert, equivocat o li hem de fer cas. No saps quines escollir. Potser entraríem a la teoria de les decisions si volem aprofundir.Hi ha una altre cosa que es diu que «la millor manera de predir el futur es inventar-lo». Però hi afegiria no a base de mentides sinó d’imaginació.

Edison

Edison deia que «la sort es lo que passa quant la planificació es troba amb la oportunitat». Si volem tenir sort amb les dades o en la vida, hem de planificar i esperar a encertar la oportunitat i no deixar-la passar.

Hi ha una altre cosa que es diu que «la millor manera de predir el futur es inventar-lo». Però hi afegiria no a base de mentides sinó d’imaginació.

Les ultimes dades que pronostiquen aquest any 2019 i el pròxim no son gaire, o poc engrescadores. La segona meitat del 2019 alguns diuen que l’economia anirà molt de baixa i que els efectes en l’economia domestica vindran després potser degut a aquest llampec elàstic de les dades.

Vindran mes dades d’on invertir en temps de crisis, on trobar la millor feina o com crear una empresa amb poc esforç. Les mil i una explicacions de solucions que l’únic que falta es un activador d’aquestes solucions. Alguna cosa que et porti a l’acció i no et quedis a la vida contemplativa, passiva, rutinària …

«Ens quedem assenyalant la pròpia ungla amb el mateix dit»

Acció !!


Comparteix